Project

Leraar in Amsterdam: een kleurrijk beroep

‘Leraar, een kleurrijk beroep’ is een van de projecten in het noodplan die erop gericht zijn om Amsterdam aantrekkelijker te maken voor leraren om te (blijven) werken. Dat doen wij door het aanbieden van een vernieuwend loopbaanperspectief. Wij dagen leraren uit om hun talent te ontdekken en zich te specialiseren als bijvoorbeeld leraar/onderzoeker, leraar/coach of expert in een specifiek vak. Door leraren perspectief te bieden en hun ambitie te belonen, willen we bijdragen aan het behoud van deze leraren voor de school en voor de stad. Juist in deze tijd.

 


'Ik wil een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van dit kind.'

Voor en door het onderwijs

Kleurrijk beroep is mede ontwikkeld door leraren, schoolleiders en hr-professionals. Naast een drietal leerroutes, is er ook een netwerk voor hr-professionals en schoolleiders, om expertise en ervaringen uit te wisselen. Het gedachtengoed van Marco Snoek biedt de theoretische achtergrond waaruit wij werken. 

 

Drie leerroutes

De drie leerroutes die we hebben ontwikkeld geven inzicht in de mogelijkheden die er zijn en welk loopbaanpad bij jou past.

Drie leerroutes


• Leerarrangement leiderschap van leraren
• Leerarrangement pedagogisch/didactisch coachen (leren van binnenuit)
• Oriëntatie op loopbaanpaden

HR netwerk en netwerk voor schoolleiders

Als hr-professional of schoolleider speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van leraren. Als hr-professional kun je de schoolleider ondersteunen en voorwaarden creëren om het gesprek met leraren aan te gaan. Als schoolleider kun je leraren meenemen in deze visie van loopbaanontwikkeling, ambities ontdekken en mogelijkheden creëren. Om hierover met anderen het gesprek aan te gaan hebben we twee netwerken opgericht in de stad:   

netwerk (deel)schoolleiders en netwerk hr-professionals.

Contact


Jacqueline Sweerts

Projectleider Zij-instroom
j.sweerts@bboamsterdam.nl

Marton de Pinth

bestuurder Innoord (portefeuillehouder Onderwijskennis Netwerk Amsterdam (ONA) en Kleurrijk Beroep)
m.depinth@innoord.nl

Gerelateerde projecten


Verschillende leerroutes voor onderwijsondersteuners in ontwikkeling
Krijg inzicht in je eigen kwaliteiten en niveau, ambities, loopbaanmogelijkheden en ontwikkelbehoefte én professionaliseer je inhoudelijk, pedagogisch en didactisch.
‘Liever voor de Klas’: zij-instromer in Amsterdam
Wij helpen zij-instromers met een goede start. Wij zorgen voor goede begeleiding, inspiratie én laten ze kennis maken met alle facetten van het vak van leraar.
Wonen, mobiliteit en dienstverlening
Gemeentelijke producten op het vlak van parkeren, mobiliteit, reiskosten en wonen proberen we zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de publieke professionals.