Hoe werkt het aanmelden op de basisschool?


Uw kind mag naar school als het 4 jaar is. Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u de brochure ‘Naar de basisschool’. Daarin staat stap voor stap uitgelegd hoe u uw kind met het voorkeursformulier kunt aanmelden op de basisschool. U kunt kiezen uit ruim 200 basisscholen. 

 

De sluitingsdatum

Aanmelden gebeurt vóór een bepaalde sluitingsdatum. Deze datum is afhankelijk van de geboortedatum van uw kind. Na de sluitingsdatum worden de plaatsen toegewezen aan de geregistreerde kinderen. Zijn er op school meer geregistreerde kinderen dan er plaatsen zijn, dan gelden er voorrangsregels.

 

Geboortedatum van uw kind      Uiterlijk inleveren bij de school
1 sep 2020 t/m 31 dec 2020           7 maart 2024
1 jan 2021 t/m 30 apr 2021            6 juni 2024
1 mei 2021 t/m 31 aug 2021           7 november 2024

 

Kinderen geboren tussen september 2020 en augustus 2021 hebben in de eerste week van november 2023 het voorkeursformulier ontvangen; vanaf dan kunnen zij worden aangemeld voor de basisschool.
Let op: er zal in de 2e helft van november een nazending plaatsvinden naar deze doelgroep omdat er een fout is gemaakt bij het drukken van de voorkeursformulieren; de geboortedatum is niet correct gedrukt en een ev. tussenvoegsel ontbreekt. Gelieve even te wachten met aanmelden voor de basisschool tot u het gecorrigeerde voorkeursformulier ontvangen heeft.
Excuus voor dit ongemak.

 

Alle scholen op een rij

Als u op deze website uw woonadres invult ziet u de basisscholen in uw buurt en in de rest van de stad.

Hier vindt u alle basisscholen in Amsterdam op een rij  

 

Tien basisscholen nemen niet deel aan het toelatingsbeleid. Dat zijn negen scholen in stadsdeel Zuid en één in Centrum. Zij hanteren hun eigen beleid.  

Lees op de schoolwijzer welke scholen niet meedoen

 

Stap voor stap

Wilt u stap voor stap zien hoe de toelating in zijn werk gaat?

Lees op de website van de gemeente alle stappen op een rij  

 

Ook staan daar veel gestelde vragen en antwoorden, in het Nederlands en in het Engels