BBO - Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam

Toelatingsbeleid

Stedelijk Toelatingsbeleid Basisonderwijs

De schoolbesturen van de Amsterdamse basisscholen, verenigd in het BBO (Breed Bestuurlijk Overleg) hanteren een stadsbreed gelijk toelatingsbeleid voor kinderen die voor het eerst naar de basisschool gaan. Het toelatingsbeleid is de verantwoordelijkheid van de schoolbesturen, waarbij de gemeente Amsterdam een ondersteunende rol heeft.
Op www.schoolwijzer.amsterdam.nl vindt u alle basisscholen in Amsterdam.

Op ruim 200 Amsterdamse basisscholen verloopt het registreren en plaatsen van toekomstige vierjarigen op dezelfde wijze. Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u de brochure ‘Naar de basisschool’ en het voorkeursformulier.
Op het formulier geeft u in volgorde uw scholen van voorkeur aan. Daarna levert u het formulier in op de school van uw eerste voorkeur. U kan uw voorkeursformulier op elke Amsterdamse school inleveren. De sluitingsdatum voor de stedelijke plaatsing is afhankelijk van de geboortedatum van uw kind. In de brochure ‘Naar de basisschool’ staan deze data. Als u geen voorkeursformulier heeft kunt u het hier downloaden.

Na de sluitingsdatum worden de plaatsen toegewezen aan de geregistreerde kinderen. Zijn er op een school meer geregistreerde kinderen dan er plaatsen zijn, dan gelden er voorrangsregels.
Elk kind heeft, gerekend vanaf het woonadres, op de acht op loopafstand dichtstbijzijnde scholen voorrang.

Op deze website vindt u informatie over het toelatingsbeleid, de plaatsingsresultaten en huidige capaciteit per school. Als u geen voorkeursformulier heeft, kunt u het hier vinden.

Voor vragen over het toelatingsbeleid kunt u terecht bij de

Helpdesk van het toelatingsbeleid
tel. 020 716 3801
of mailen met toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl

Bereikbaarheid:
– ma, di en do:  9:00 tot 13:00 uur;
– rond de sluiting/plaatsing ma, di en do:  9:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie over het toelatingsbeleid: