Jutka Colson: nieuwe projectcoördinator Leraar in Amsterdam, een kleurrijk beroep PO


21 juli 2023

‘De kunst is om de passie voor jouw vak een loopbaan lang vast te houden’. Leraar in Amsterdam, een kleurrijk beroep draagt bij aan het behoud van leraren door versterking van het beroep. Het project benadrukt de vele ontwikkelmogelijkheden die het onderwijs biedt en faciliteert netwerken en bijeenkomsten voor onderwijsprofessionals.

 

Vanaf het nieuwe schooljaar start Jutka Colson in de rol van projectcoördinator voor ‘Leraar een Kleurrijk beroep’ PO. Sinds het begin van het project is Jutka één van de trekkers van de ‘expeditie schoolleiders’ dat dit jaar uitgebreid is naar brede netwerkbijeenkomsten voor schoolleiders en HR-professionals.

 

Alle ervaring die zij heeft opgedaan als juf, bouwcoördinator, opleider in school en (adjunct)schoolleider neemt Jutka mee in deze stap. ‘Ik houd van bouwen. Ik vind het leuk om daar de juiste mensen bij te zoeken. Ik wil mensen graag ruimte geven om zichzelf volop te kunnen ontplooien’. Deze rol als verbinder is van grote waarde binnen het project.

Naast deze rol als projectcoördinator start Jutka per 1 augustus als interim schoolleider op de Verwondering in Monnickendam. Na 7 jaar werkzaam geweest te zijn bij DENISE, is dit ook een nieuwe stap.

 

‘Leraar een kleurrijk beroep’ is één van de projecten die binnen de Taskforce en het noodplan lerarentekort vallen. Het is het enige project dat tot nu toe voor PO en VO is vormgegeven. De bestuurlijk portefeuillehouders vanuit het BBO zijn Ariëlle de Ruijter (Esprit) en Marton de Pinth (Innoord).

 

Volgend schooljaar zullen de activiteiten vanuit het project doorlopen. We houden iedereen via de website en social media op de hoogte van de activiteiten. We bedanken Jacqueline Sweerts en Mirelle Seinstra voor de projectleiding in de afgelopen periode. Het is een mooie stap dat Leraar een Kleurrijk beroep door het BBO is omarmd.